درباره ما

توضیحاتی درباره مجموعه بوعلی

قال رسول الله (صلی الله علیه و آله)
العلمُ علِمان، علمُ الاَبدان و علمُ الادیان  
سرآمد علوم دو علم است، علم پزشکی و علم دین

طب سنتی در جهان امروزی

امروزه جامعه پزشکی جهان به اهمیت روش های درمان طبیعی و مکاتب طب سنتی پی برده است و طب سنتی را دانشی آمیخته با هنر، فراست و تجربه می داند که توانایی حل بسیاری از معضلات علمی را در عرصه ی بهداشت، پیشگیری، تشخیص و درمان دارا است.

طبق پیشنهاد سازمان بهداشت جهانی، گسترش طب سنتی در همه کشورها امروزه در دستور کار قرار گرفته است، گسترش بیش از حد بیماری های عفونی، مزمن و سرطانها، مسئولین بهداشتی دنیا را به این نتیجه رسانده که فقط با طب رایج نمی توان درمان را انجام داد.

خوشبختانه در ایران هم طی چند سال اخیر طب سنتی و گیاهی مورد توجه و استقبال مردمی قرار گرفته و در سطح ملی هم در وزارت بهداشت به این امر اهتمام می شود و در کنار طب جدید از دستاوردهای طب قدیم نیز استفاده می گردد.

طب سنتی در فرهنگ و تمدن ایرانی

کشور ایران با دارا بودن فرهنگ غنی و تمدن  چند هزار ساله و با تاریخی بسیار درخشان در بسیاری از علوم و فنون همواره سرآمد زمان بوده است. در این میان علم طب و داروسازی سنتی همواره از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده است.

دانش طب سنتی در ایران با ریشه ای جندین هزار ساله، انسان را فقط از بُعد جسمی نمی نگرد، بلکه به ابعاد دیگر وجود او به عنوان خلیفه اللهی نیز توجه دارد. در این دیدگاه، حفظ سلامت مقدم بر درمان است و توجه به روش زندگی، تامین هوای سالم، تغذیه درست، فعالیت کافی، خواب و استراحت به اندازه و تعادل حالات روحی – روانی همواره مد نظر است.

در ایران مشاهیری همچون بوعلی سینا، زکریای رازی، عقیلی خراسانی و … با تلاش و کوشش فراوان خود کتب و گنجینه های با ارزشی مانند “قانون”،”الحاوی”،”منصوری فی الطب”،”قرآبادین کبیر” و امثالهم را در زمینه طب و داروسازی برای نسل ما و نیز آیندگان به ارمغان گذاشته اند.

آیت الله محمد آل اسحاق، مؤسس سلامتکده و شرکت بوعلی دارو

یکی از شخصیت هایی که در زمینه احیای طب سنتی در ایران و در زمان حاضر نقش بسزایی داشته حکیم فرزانه آیت الله حاج شیخ محمد آل اسحاق است.

ایشان از نوجوانی با طب سنتی با کاربرد و محوریت استفاده از داروهای طبیعی آشنا شد. با تحقیق در کتاب “قانون” بوعلی  سینا و کسب تجارب درمانی، از دوران جوانی موفق به درمان برخی از بیماری های صعب العلاج شدند و به تدریس کتاب “قانون” برای طلاب حوزه اهتمام ورزیدند.

آن مرحوم علاوه بر تخصص در طب سنتی اسلامی در علوم متداول حوزوی به ویژه در شاخه تربیت و روانشناسی اسلامی نیز متبحّر و صاحب نظر بود و در عنفوان جوانی به درجه اجتهاد نایل گردیده بود.

ایشان در سال 1379 شرکت پژوهشگران طب گیاهی بوعلی سینا را در قم تاسیس کرد که امروزه بخش درمانی آن به  سلامتکده بوعلی دارو یا سلامتکده آل اسحاق مشهور است.

شرکت داروسازی بوعلی دارو با تکیه بر گنجینه عظیم طب سنتی و با هدف احیا و گسترش این طب و ترویج استفاده از داروهای طبیعی و گیاهی به همت مرحوم حکیم محمد آل اسحاق تاسیس گردید. این شرکت فعالیت خود را در 2 بخش سلامتکده و کارخانه  و در قالب “تولید داروهای طب سنتی” و “طبابت و درمان” با بیش از 90 نفر پرسنل و با بهره گیری از تجارب و متون طب کهن آغاز کرد.

کارخانه داروسازی بوعلی

کارخانه داروسازی بوعلی دارو در سال 1395 در شهرک صنعتی شکوهیه قم تاسیس و افتتاح آن توسط ریاست محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای دکتر لاریجانی و تنی چند از مسئولین استان صورت گرفت.

از افتخارات این مجموعه آن است که در روند ساخت، نصب تجهیزات و راه اندازی کارخانه تماماً از متخصصین داخلی بهره گرفته شده است.

در همین راستا این مکان به پیشرفته ترین ماشین آلات داروسازی صنعتی تجهیز گردیده و بهره گیری از جدیدترین مطالعات علمی و تلفیق آنها با پیشینه غنی طب سنتی سبب نوآوری در تولید و اثر بخشی بالای محصولات این شرکت شده است.